Ελάτε στο Καλάβρυτα να πετάξετε στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2013!
Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας σας καλωσορίζει στην Σελίδα του Περιφερειακού Αγώνα - Open - για την Λίγκα του Ελληνικού Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που θα γίνει στις 7-8 2013 στα μαγευτικά Καλάβρυτα Αχαίας, που βρίσκονται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όσο και πανέμορφου Χελμού.
Η περιοχή έχει γίνει γνωστή διεθνώς καθώς έχει πρωταγωνιστήσει στα Παραπεντίστικα δρώμενα φιλοξενόντας στο παρελθόν - εκτός από Παννελλήνιους Αγώνες- το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς.
Από εδώ έχουν ξεκινήσει και πολλές πτήσεις επιδόσεων - διάσχισης της Πελοπονήσσου- που κατέληξαν ακόμα και σε Πανελλήνια ρεκόρ!
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες που αφορούν τη διεξαγωγή του αγώνα και ακόμα θα βρείτε και μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε τις φόρμες εγγραφής!
Για κάθε νεώτερη ενημέρωση απλώς μείνετε συντονισμένοι!

Εκδώθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Περιφερειακός Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - Καλάβρυτα 7-8 Σεπτεμβρίου 2013Χελμός - Δακρινεται στο βαθος ο Αρισταρχος, υψος 3.000 μ. - Φώτο: Δημήτρης Κωνσταντάρας
Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας σε συνεργασία με το «Κέντρο Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων»,  υπό την αιγίδα  του Δήμου Καλαβρύτων συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Αγώνα Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην περιοχή των Καλαβρύτων στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013, με αφετηρία πάνω από την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων
Αθλητές Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς από όλη την Ελλάδα με την έγκριση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς, θα φιλοξενηθούν στην περιοχή, θα απογειωθούν από τις πίστες απογείωσης του όρους Βελιάς στα 1500 μ. πάνω από τα Καλάβρυτα και θα πραγματοποιήσουν αγωνιστικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Η αθλητική αυτή συνάντηση είναι επίσημο σκέλος της ετήσιας Πανελλήνιας Λίγκας Α/Π και αποσκοπεί  στην προαγωγή του αγωνιστικού πνεύματος μεταξύ των αθλητών του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από όλη την Ελλάδα ή και το εξωτερικό και την πραγματοποίηση αγωνιστικών πτήσεων με ασφάλεια, μέσα στα πλαίσια ισχυόντων κανονισμών.
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αποσκοπούμε στην πραγματοποίηση μιας πολύ επιτυχημένης αγωνιστικής συνάντησης.

Ενημέρωση του Αγώνα
Σκοπός
Η διοργάνωση του 2μερου αγώνα Λίγκας στα Καλάβρυτα 7-8/09/2013, αποσκοπεί στην προαγωγή του αγωνιστικού πνεύματος μεταξύ των αθλητών του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και την πραγματοποίηση αγωνιστικών πτήσεων με ασφάλεια, μέσα στα πλαίσια των ισχυόντων διεθνών κανονισμών, οι οποίες θα προσμετρήσουν στην ατομική βαθμολογία και την  αξιολόγηση  των αθλητών και των σωματείων τους. Επίσης στην συνεργασία μεταξύ των σωματείων και των αθλητών για την επίτευξη ενός καλού διοργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου. Μέσα σε αυτό το πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας απαιτείται ο σεβασμός στους κανονισμούς και η συνεπής τήρηση τους από τα σωματεία τους αθλητές και τους διοργανωτές.


Ασφαλιστική κάλυψη αγωνιζόμενων
 Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες ασφαλίζονται ιδιωτικά ή μέσω του σωματείου τους  έναντι τρίτων, βάση του κανονισμού. Πληροφορίες για το ασφαλιστήριο μέσω ΕΛΑΟ στην ιστοσελίδα της ΕΑΠ. Επίσης όλοι οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να έχουν Προσωπική ασφάλεια ατυχημάτων, ιδιωτική ή δημόσια, την οποία και θα δηλώνουν στην τελική τους εγγραφή στην γραμματεία σε ειδικό έντυπο.


Εγγραφή αθλητή
 
Κάθε αθλητής υποχρεούται να είναι πλήρως ενημερωμένος σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής και συμμετοχής του, και να γνωρίζει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα κατά την εγγραφή του. Η προ- συμπλήρωση των εγγράφων Εγγραφής (Αίτηση και Υ. Δήλωση)  και η αποστολή της με e-mail  δεν είναι υποχρεωτική, βοηθάει όμως πάρα πολύ τον αθλητή να συλλέξει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα και διευκολύνει το έργο της διοργάνωσης. Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να βρείτε και να «κατεβάσετε» τα σχετικά έγγραφα και να τα στείλετε με μαιλ στο info@patras-paragliding.gr  Η δήλωση των αθλητών από το σωματείο τους αντίθετα, είναι υποχρεωτική και όποιος δεν συμπληρώσει τα on line έγγραφα πρέπει να ζητήσει από το σωματείο του να τον δηλώσει στον αγώνα. Όποιος αθλητής δηλώνεται μόνος του ή μέσω του σωματείου του θα καταγράφεται στην Λίστα εγγεγραμμένων Πιλότων και η συμμετοχή του θα θεωρείται έγκυρη.

Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτεται από τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα:
Δικαίωμα συμμετοχής : 30 ευρώ, θα πληρωθεί από τον Αθλητή στην γραμματεία κατά την τελική εγγραφή του με τα οποία καλύπτονται: Μεταφορά στην απογείωση και περισυλλογή των αθλητών, πρόχειρο ημερήσιο γεύμα και γεύμα Σαββάτου. 

 (Οι πιλότοι - επισκέπτες του αγώνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης -μέσα στα όρια του ημερήσιου αγωνιστικού τασκ- επίσης με κόστος 30 ευρώ).

Ενημέρωση Αθλητών
Οι αθλητές μπορούν να  ενημερώνονται για το ημερήσιο πρόγραμμα, τα καθημερινά αποτελέσματα και όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα από τον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων στην Γραμματεία του αγώνα, με δική τους ευθύνη. Η γενική ενημέρωση, η μετεωρολογική ενημέρωση και η ενημέρωση
task θα γίνονται στην απογείωση στην αρχή κάθε αγωνιστικής ημέρας. Αναλυτικά και για την καλύτερη προετοιμασία σας διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του αγώνα.
GPS και VHF
Οι αθλητές  πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά
GPS και VHF για τα οποία έχουν οι ίδιοι την ευθύνη χρήσης, ρύθμισης και καλής λειτουργίας. Παρακαλούνται ειδικά οι νέοι στους αγώνες αθλητές να δώσουν βαρύτητα στο θέμα αυτό για να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον  χρόνο της  προετοιμασίας της πτήσης ή στην βαθμολόγησή της.
Διαμονή
 Η διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με ελεύθερο κάμπινγκ στο γήπεδο της πόλης Περισσότερα για την περιοχή και τα καταλύματα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων


Περισυλλογή
Η περισυλλογή των αθλητών θα γίνεται μόνο από το κεντρικό  οδικό δίκτυο στο οποίο και πρέπει οι αθλητές να βρεθούν με δική τους ευθύνη.
Η διοργάνωση θα χρησιμοποιήσει την  Συχνότητα Ασφαλείας 143,140 MHz για οδηγίες και εντολές διοργανωτή και σε περιπτώσεις ενημέρωσης των αθλητών για θέματα ασφάλειας πτήσεων και Περισυλλογής 146,800 MHz.για περισυλλογή αθλητών και παροχή βοήθειας). Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπονται συνομιλίες στις συχνότητες αυτές καθώς και η χρήση VOX.

Παράδοση
GPS
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα GPS τους για ενημέρωση ως την συγκεκριμένη ώρα του προγράμματος.
Αθλητής που έχει προσγειωθεί ασφαλής και δεν έχει εμφανιστεί τη συγκεκριμένη αυτή ώρα θεωρείται αγνοούμενος και κινητοποιείται ο μηχανισμός εύρεσής του. Σε αυτή την περίπτωση ακυρώνεται από τον αγώνα.

Ασφάλεια πτήσεων 
Στο πρώτο γενικό
briefing θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πιλότων που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Ασφάλειας και Τασκ που θα συνεργαστούν με τους διοργανωτές για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγωνιστικών πτήσεων. 
Ένα
task μπορεί να ανασταλεί λόγω ακατάλληλων συνθηκών ή να διακοπεί κατά την διάρκειά του για λόγους ασφαλείας. Οι πιλότοι της επιτροπής ασφάλειας αλλά και κάθε πιλότοςανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιώντας την επίσημη συχνότητα ασφάλειας του αγώνα, θα αναφέρουν τις παρατηρήσεις τους για τις καιρικές συνθήκες στον ΔΑ αν τους ζητηθεί ή με δική τους πρωτοβουλία ως εξής:
α) Όνομα πιλότου,
β) ύψος και πυλώνας,
γ) συνθήκες πτήσης ως εξής:
Level 1:  οι συνθήκες πτήσης είναι καλές
Level 2:  οι συνθήκες είναι λίγο δύσκολες αλλά οι πτήσεις μπορούν να συνεχιστούν με κάποιες προϋποθέσεις, πχ πόσο ύψος πρέπει να έχουν οι πιλότοι για να πάρουν τον πυλώνα με ασφάλεια.
Level 3: οι συνθήκες πτήσης είναι επικίνδυνες.
Ο ΔΑ είναι ο μόνος αρμόδιος για την τελική ενημέρωση των πιλότων στην συχνότητα ασφαλείας και ο μόνος που μπορεί να δώσει την τελική εντολή για την διακοπή του
task.
Ένα τασκ
Race to Goal που διακόπτεται θεωρείται έγκυρο και βαθμολογείται μόνο εάν έχει παρέλθει τουλάχιστον μια ώρα (60 λεπτά)από την ώρα εκκίνησης (airstart). Σε περίπτωση που κανένας αγωνιζόμενος δεν έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής μεταφέρεται 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που δόθηκε. Εάν έστω και ένας αγωνιζόμενος έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής ισχύει όπως δόθηκε.

Φορά στροφής
Πάνω από την απογείωση και σε μια ακτίνα 500μ η φορά στροφής θα είναι δεξιά για τις ζυγές ημερομηνίες του αγώνα και αριστερά για τις μονές. Στην διάρκεια της υπόλοιπης πτήσης πρέπει να τηρείται σεβασμός στην φορά των ήδη ευρισκομένων στο θερμικό, πιλότων.

Πτήση νεφών
Η πτήση νεφών απαγορεύεται από τον κανονισμό αγώνων και από μόνη της δεν είναι ασφαλής για κανένα πιλότο. Κάθε πιλότος που διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε άνοδο από νέφος είναι υποχρεωμένος να κάνει αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθεί από αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση ο πιλότος θα μηδενίζεται, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Αγώνων.

Παρακαλούμε να είστε ενήμεροι για τον ισχύοντα κανονισμό αγώνων που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ...

Πιλότοι- επισκέπτες:

Οι πιλότοι - επισκέπτες του αγώνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης
-μέσα στα όρια του ημερήσιου αγωνιστικού τασκ- με κόστος 30 ευρώ.
Όλοι οι πιλότοι εκτός αγώνα μπορούν να πετάξουν στην περιοχή του αγώνα και να χρησιμοποιούν την βασική απογείωση. Οι απογειώσεις αυτών των πιλότων - επισκεπτών θα σταματούν 20 λεπτά πριν ανοίξει η απογείωση για τους αθλητές και ξεκινούν πάλι μετά το κλείσιμο του παραθύρου ή μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές ώστε να μη ενοχλούν τις απογειώσεις των αγωνιζομένων. Η περισυλλογή τους επίσης θα γίνεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες και μέσα στα χρονικά πλαίσια του αγώνα.

Πτήσεις στην περιοχή  
Καιρός στην περιοχή

Αίτηση ΕγγραφήςΥπεύθυνη Δήλωση Υπεύθυνη Δήλωση πιλότων εκτός αγώνα  (
Download complete and e-mail to info@patras-paragliding.gr)


Λίστα εγγεγραμμένων Πιλότων  

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές  για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή διαμονή, επιτυχείς αγωνιστικές πτήσεις, και ασφαλείς προσγειώσεις.
ΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου